JORNADA CONTRA LA VIOLÈNCIA

“Si la no-violència és la llei del nostre ésser, el futur està amb les dones”.

Mahatma Ghandi

La cooperació internacional i el seu compromís davant la lluita per eliminar la violència contra les dones i les nenes.

La Fundació Sida i Societat, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i del Ciberesp, Centro de Investigación Biomédica en Red, organitzem la jornada “Per una geografia sense violència: dret a la salut sexual i reproductiva de les dones i nenes des d’una perspectiva global”.

 

Aquesta jornada s'emmarca en els projectes que la Fundació Sida i Societat desenvolupa a Guatemala i que -amb la col·laboració de ONUdones i l’ACCD- pretén aportar elements de reflexió sobre la salut sexual i reproductiva de les dones i nenes, així com sobre la lluita contra la violència de gènere, a partir de les accions i del testimoniatge de les entitats de cooperació internacional que treballem en aquest àmbit.

 

Creiem que donar veu a les persones i entitats catalanes i internacionals que lluitem per acabar amb aquesta xacra que és la violència contra les dones, és una forma de visibilitzar i fer proper aquest treball a la societat.

 

A més, mitjançant diversos documentals es presentaran al públic assistent aquestes realitats sovint poc visibles. ONG com Farmamundi, Medicus Mundi, Amnistía Internacional - Catalunya i SICOM, mostraran i explicaran el perquè de l’ús de la imatge -fixa o en moviment- per donar a conèixer la seva feina, les noves maneres de comunicar que estan fent servir i les dificultats i situacions en les quals es troba la cooperació internacional.

Volem donar a conèixer els resultats obtinguts del treball de diverses organitzacions en països on la violència contra les dones és sistèmic i ,sovint, silenciada.

 

A qui està dirigit?

 

  • Professionals de l’àmbit de la cooperació, la salut, l’educació i la justícia.
  • Administracions públiques, entitats socials, donants, …
  • Estudiants de batxillerat / universitaris.
  • Mitjans de comunicació.
  • Públic general.